Demokratlar, Biden’ın başkan adaylığından çekilmesini talep ediyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli haber sitesi Axios’un perşembe günü yayınladığı bir habere göre, Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimleri için seçim kampanyasına devam etme konusunda ısrar eden Başkan Joe Biden, Demokrat Parti üyeleri ve yakın arkadaşları tarafından haftasonuna kadar ikna edilerek yarıştan çekilecek.

Demokrat Parti üst düzey liderleri ve bağışçıları tarafından, Biden’a görevde kalması halinde eski Başkan ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump karşısında ağır yenilgiye uğrayacağı söylendiği belirtildi.

Biden’ın dil sürçmeleri ve bilişsel yetilerindeki gözle görülür gerileme halihazırda gündemde olan bir konu.

81 yaşındaki Biden’ın Trump ile çıktığı ilk canlı yayında gösterdiği zayıf performansı ardından başlayan Demokratlar’ın “yarıştan çekil” çağrıları, ciddi oranda arttı.

Amerikan ABC News kanalı ABD Senatosu Demokrat Parti Çoğunluk Lideri Chuck Schumer’ın Cumartesi günü Biden’ı Delaware’deki Rehoboth Beach’teki evinde ziyaret ettiğini aktardı. Schumer’ın Biden’la açık bir konuşma yaptığı ve 2024 başkanlık yarışından çekilmesinin en iyisi olacağını söylediği belirtildi.

Kongrenin kıdemli üyelerinden eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin de Biden’a, adaylığının Demokratların kazanma ihtimaline zarar verdiğini söylediği belirtildi. Pelosi’nin Biden ile yüz yüze bir görüşme yapıp yapmadığına dair bir bilgi verilmedi.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Demokrat Adam Schiff, Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Hakeem Jeffries Biden’a “çekil çağrısı” yapan Demokratlara katıldı.

10 DEMOKRATTAN 7’Sİ BİDEN’IN ÇEKİLMESİNİ İSTİYOR

Başkan Biden “çekil çağrılarına” karşı seçim kampanyasını devam ettirmede ısrar ederken, AP-NORC Center for Public Affairs Research tarafından hazırlanan ankete göre Demokratların yüzde 65’inin Biden’ın geri çekilmesi ve partisinin farklı bir aday seçmesine izin vermesi gerektiğini söylüyor.

11-15 Temmuz arasında gerçekleştirilen ve Trump’a düzenlenen suikast girişiminden önce tamamlanan anket, daha fazla Amerikalının Biden’ı Trump’tan daha dürüst gördüğünü ortaya koyuyor. Ancak Trump’ın Kasım ayında kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğu ve krizle daha iyi başa çıkabileceği düşünülüyor.

‘DOKTORUM ÇEKİL DERSE DEĞERLENDİRİRİM’

Biden, Bet News haber kanalına Salı günü verdiği röportajda, ilk kez başkanlık yarışından çekilebileceğini söyledi. Yarıştan çekilmesini sağlık durumuna bağlayan Biden, hangi şartlarda çekilebileceği sorusuna “Ortaya çıkan bir sağlık sorunum olursa, evet” diyerek cevap vermişti.

Beyaz Saray’tan Çarşamba akşamı yapılan açıklamada Biden’ın COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu ve ardından ABD Başkanının Delaware’deki evinde “kendini izole ederek, bu süre zarfında tüm görevlerini tam olarak yerine getirmeye devam edeceğini” söyledi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir